Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Het Beatrix Kinderziekenhuis is een van de 4 grootste kinderziekenhuizen in Nederland en onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek en behandeling en zorg voor kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar.

Het Kinderziekenhuis is een dynamische, maar ook een complexe organisatie, waar meer dan twintig kinderspecialismen nauw samenwerken aan de behandeling van ernstig zieke kinderen. Onder deze specialismen verstaan we o.a. chirurgie, neurologie, reumatologie, oncologie, KNO, neonatologie, hart-, nier-, long- en stofwisselingsziekten. Tevens wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan met als doel steeds betere resultaten in de behandeling te kunnen realiseren.

Daarnaast is het Beatrix Kinderziekenhuis het enige kinderziekenhuis in Nederland gespecialiseerd in lever-, dunne darm- en longtransplantaties bij kinderen.

Steun is onmisbaar

Om de projecten van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te verwezenlijken, is uw steun onmisbaar. Een klein gebaar, een grote gift, het bezorgt niet alleen ons een glimlach op ons gezicht, maar ook zeker op het gezicht van onze patiëntjes. Met uw hulp is het mogelijk om vele plannen te realiseren en het ziekenhuis iets meer ‘thuis’ te maken.

Doneer periodiek

Doelstelling

Soms vergeten we dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen, of dat ze uit school met vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten kunnen spelen.


Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder zo aangenaam mogelijk te maken. Zo ondersteunt zij diverse projecten: van wetenschappelijk onderzoek tot muziekoptredens aan bed, theateroptredens en het realiseren van huiskamers. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ’thuis’.

Details

AdresStichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis Postbus 30.001, CA72 9700 RB Groningen
Telefoon050 - 361 4830
Websitehttps://vriendenbeatrixkinderziekenhuis.nl
ContactpersoonBarbara Baijens-Vrij

Doneer periodiek