Stichting MS Research

Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en oplossing voor MS financiert en stimuleert. Ook geven wij voorlichting over MS en bevorderen en streven wij naar optimale zorg voor alle mensen met MS. Onderzoek helpt MS de wereld uit. Daarom gaat het grootste deel van uw gift naar MS-onderzoek. Zo vinden we de oorzaak van MS, verbetert de behandeling en kan MS genezen en uiteindelijk voorkomen worden.

Doneer periodiek

Doelstelling

Stichting MS Research ontvangt geen overheidssubsidie en is dus volledig afhankelijk van particuliere giften.

Wij gaan daarom zorgvuldig om met deze giften zodat elke gedoneerde euro zo goed mogelijk besteed wordt.

Van iedere euro die u geeft gaat 86 cent naar onze doelen. Daarmee worden belangrijke resultaten bereikt.

Sinds onze oprichting in 1980 heeft de Stichting inmiddels meer dan 70 miljoen euro geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek. Dit zijn circa 385 onderzoeken naar de oorzaken van, oplossingen voor en behandeling voor MS. Hiermee zijn belangrijke resultaten geboekt en hebben wij een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit en continuïteit van het MS-onderzoek in Nederland.

De oorzaken van MS zijn echter nog niet bekend. Wetenschappers veronderstellen dat het, met de hoogte van de huidige investeringen in onderzoek, nog wellicht decennia duurt voordat de oplossing voor MS gevonden is. De Stichting blijft daarom investeren in met name de continuïteit en kwaliteit van MS-onderzoek en hoopt op stijgende inkomsten, zodat door meer onderzoek de oplossingen sneller dichterbij komen.

Details

AdresSchoolstraat 174 2252 CN Voorschoten
Telefoon071 5 600 500
Websitehttps://msresearch.nl/
RSIN009291143
ContactpersoonTineke van Berge Henegouwen

Doneer periodiek